Aicina jauniešus piedalīties Saldus debatēs

Debašu ceturtais cikls “Viens no 1,8 miljoniem – ko izšķir mana balss? Līdzdalība: izvēle, tiesības vai pienākums” notiks 27. septembrī plkst. 13.30 Saldus Mūzikas un mākslas skolā Valsts prezidenta Egila Levita darba vizītes Saldus novadā laikā. Tās vadīs žurnālists Jānis Krēvics.

Debatēs parasti katrs jaunietis iesniedz savu redzējumu. Varbūt tas Satversmes 2. pants? Kas paredz, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Kādu pienākumus tas katram no mums uzliek? Kādas zināšanas nepieciešamas, lai jēgpilni īstenotu šo varu? Kādi ir svarīgākie kritēriji, piemēram, izdarot savu izvēli vēlēšanās? Kā savu demokrātisko varu un tiesības varam īstenot ne tikai pie vēlēšanu urnām, bet arī ikdienā – skolā, darbā, pilsētā, novadā?

Pilns uzaicinājuma teksts ŠEIT!

Aicinām jauniešus līdz 21. septembrim aprakstīt divus piemērus, kur konkrētās situācijās saskatāmas dilemmas starp doto iespēju izmantot savas tiesības un pienākumu to darīt. Apraksta garums līdz vienai A4 lapai. Lūgums to sūtīt uz e-pastu: info@eiropaskustiba.lv.

30.08.2022